Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Dostajcie już dziewczyny zeznania podatku za tamten rok?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Czesc dziewczyny

A my dziś mieliśmy wizyte u lekarza. Z Maxem wsio ok. Dziś się dowiedziałam co i jak z tymi szwami. Muszę poczekać, bo nitki rozpuszczalne trzymaja mi jeszcze te białe nitki które same wyjdą jak te rozpuszczalne wszystkie się rozpuszczą. Więc na razie nie mam się czym martwić i tylko czekać. No i dostałam plastry Evra jako antykoncepcję.

Zabawna sytuacja w ogóle wyszła z tymi plastrami. Mąż poszedł kupić i koleś w aptece powiedział mu i nawet napisał po angielsku jak się je bierze. Że niby jeden plaster mam mieć przyklejony przez 3 tyg i potem tydzień przerwy. A ja tak myślę i myślę, że ja w Polsce też je brałam ale tam było, że jeden plaster na tydzień miał być. Stwierdziłam, że w domu jeszcze sprawdzę ulotkę na spokojnie, żeby potem jaj nie było. Minęło 10 min jak dzwoni telefon męża i dzwoni koleś z apteki, że się pomylił. Plaster jeden na tydzień I, że przeprasza i musiał zadzwonić koniecznie A mój mąż zaczął mu tłumaczyć, że mi właśnie coś nie pasowało. Koleś zaczął się jeszcze bardziej tłumaczyć, żeby nie było, że będziemy mieli dziecko Hahaha chcieli Nas wrobić w drugie dziecko

A jutro mamy wizytę w helse. Ciekawe ile Max już waży i ile mierzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Hej mamuski
Wlasnie wrocilismy z dluuuugiego spacerku polaczonego z zakupamiPogoda tak piekna,ze juz oczami wyobrazni widze wiosne z rozkwitajacymi drzewami hehe Az sie wracac do czterech scian nie chcialoSpacerkowa trasa wiodla przez teren przy jeziorku w Lørenskog i powoli jeziorko zaczyna odtajac a okolica piekniecDo jeziorka spacerkiem mam okolo 5 minutek Od wiosny do poznego lata jest tu poprostu przepieknie i extra miejsce dla rodzin na grillki ze znajomymi-oj bedzie sie dzialo hehe No ale narazie zostaje cierpliwie czekac na wiosne-oby nie za dlugo
Monia bardzo Wam wszystkim szczerze wspolczuje tego paskudnego chorobska...brrr....Kurujcie sie i zdrowiejcie bo wiosna idzie
Tuptusia cierpliwosci z tymi szwami a bedzie okA jesli chodzi o historie z plastrami to gosciu z apteki zostalby wujkiem alimenciarzem hehe Duzo zaplaciliscie za te plastry?Na ile starcza pudeleczko z Nimi?Pytam bo ja biore tabletki i w pudelku jest na trzy miesiace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Wera ja jeszcze nie dostalam rozliczenia, ale wydaje mi sie, ze niedlugo powinny juz przychodzic. U nas caly dzien mżawka, ale i tak bylysmy na spacerku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Kalba , Marta to kiedy sie spotykamy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Kasiar12 fajna ta Twoja artystyczna praca Gratuluje zajefajnych efektow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Dziekuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Cześć

Nana w pudełku jest 9 plastrów, czyli starczy takie pudełko na 3 miesiące. Zapłaciliśmy za nie ok. 270 koron. W Polsce natomiast masz w pudełku tylko 3 plastry, i koszt to tak ok. 50-60zł. Więc cenowo wychodzi podobnie jak tutaj, bo ja już myślałam, że jak pojadę do Polski i będzie taniej to pójdę po receptę i sobie wykupię kilka opakowań. Ale się za bardzo nie opłaca. Akurat na te plastry trzeba bardzo uważać, bo jest bardzo dużo skutków ubocznych i nie wszystkim kobietom one służą. Mi na szczęście odpowiadają, bo tabletki jak brałam to miałam problemy z żołądkiem dlatego przeszłam na plastry.

A ja dziś mam dzień beksy Mama wraca dziś do Polski i nie wiemy kiedy zobaczymy się następnym razem Ehh ciężko ciężko jest dziś.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Tuptusiowata, wspolcyucia ale nie ma co...masy teraz maluszka przy sobie a zobaczycie sie pewnie szybciej niz myslicie zawsze cos sie wykabinuje.
My dzis bylismy na szczepieniu ;( malutka tak bardzo plakala, az sie zanosila i szlochala. Nie mogla sie przez 20 min uspokoic az w koncu zasnela. A a a i zwazylismy ja to ma 6050. Dziwne. Bylismy w czwartek to w tydzien miala 100g a teraz od czwartku do wtorku 300 az. Albo ja zle zwazyli w cywartek albo jak bylam w Oslo tydzien temu a ona w domku z babcia na sztucznym mleczku to jej nie posluzylo i nie przybrala albo z tesknoty;P
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
cześć dziewczyny,

ale cisza, nikogo nie ma w domu..
wiiosnę czuć i wszystkie mamy wyległy z dzieciaczkami na dwór

Kasia - super, male dziela sztuki. Trzeba się napracowac nad takimi paznokciami, co?

Tuptusiowata - wiadomo, że smutno ja mama wyjeżdza ale z tego co pamietam to mowilas, że w maju jedziecie do PL, nawet sie nie obejrzysz i juz bedzie maj

Halas - jak Twoja izba chorych? Czujecie sie ciut lepiej?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok